torsdag 22 april 2010

Klirr

Hejsan!

Tänkte berätta lite om vad som hänt de senaste dagarna.
Den här veckan har varit riktigt dålig om man ser till jobbet. Vi har fått jobba 7h två dagar varit ledig en och faktiskt fått en full dag, förhoppningsvis blir det en till imorgon.

Vi steg upp som vanligt på tisdagen och trodde att vi skulle få jobba, strac innan vi ska åka så får vi sms om att vi ev. ska börja jobba senare. "Late start. Be in contact". Craig berättar att 9 av 10 ggr så blir man hemma då.
Jag och Annorna ligger och chillar i våran säng och lyssnar på musik å leker med datorerna när vi får sms om att vi inte behöver jobba idag, men Sharon och Craig ska in för att plocka frukt.

Skönt säger vi å lägger oss och sover en stund. När vi vaknar så kollar vi lite på tv och går sedan in till Childers för att kolla lite på affärerna. Jag hittar ett par jeans shorts att arbeta i för 5$ (ca 30kr) i en second hand affär.
Vi stöter ihop med en underlig äldre kvinna som drar en gåta för oss och sedan pekar upp i luften med sitt finger och frågar "vad är det där?" Anna J svarar "Himmelen?" Tanten säger "No, no! It's my finger!"
Sedan utbrister hon "That's good!! :D KEEP ON SMILING!" Vänder sig om och går åt andra hållet. Underlig kvinna men hon gjorde våran dag lite roligare iaf :)


Till middag så gör vi Klyft päror(egna) med hamburgare(Veggi korv för Anna J) och vitlöks majskolvar!
Riktigt gott :D
Till efterrätt så bjöd Sharon på Bananer med choklad inbakade i Puff Pastery.
Riktigt gott!! Puff Pastery kan man använda till nästan allt!! :D Typ som brödet som winerbröd görs av.
Man kan göra godis, kakor, bullar, desserter, pajer och massa mera av det.

Nu börjar jag bli lite less på att skriva och ni börjar nog att tröttna på att läsa så jag ska försöka komma till punkt.

Sharon har iaf lovat att vi ska få smaka på så mycket typisk "Australiensisk" mat som möjligt medans vi bor hos dom, kommer bli riktigt roligt, vi ska ta och försöka göra lite "Svenska" maträtter och bjuda dom på. Så ni får gärna komma med erat tips på typisk svensk mat!

I helgen så kommer Anna J att åka ner till Brisbane med våran chef Shane. Sharon och Craig ska också åka ner men de åker ner på lördag och kommer hem på söndag, Anna blir borta till på Måndag. Så jag och Anna har huset för oss själva på lördag.
Här i Australien är det "Anzac Day" på söndag(Man firar alla soldater som dött i krig, framför allt de som slagits för Australien, men alla soldater firas). Då en högtidsdag infaller på en helg kompenserar man bortfallet av en ledig dag med att lägga till en ledig dag på måndagen i stället. Så vi har en lång helg igen! Nästa vecka är det samma sak ännu en Public Holliday. Men då ska vi jobba lördag med så vi får ihop 5dagar den veckan ändå! Jippie :D

Nu ska vi varva ner och snart prata med Annas familj som ska samlas för att fira Per och Kerstins lilla dotter Sara som fyller 6år idag! Grattis Sara!! :D Kram på dig!


Hejdå!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej, jag tänkte genast på Köttbullar och potatis gräddsås och så lingonsylt till. Vet inte hur ni ska fixa lingonberrys :( .Så har vi ju Blodbröd ,fläsk o. vitsås eller kål pudding !! äts inte så ofta av oss men är svenskt .Tror jag !Vi har gått över till Pizza, Tacos och Spagetti bolognese.Kanske pannkaka med jordgubbar (finns det där?)och grädde.Nu blir jag nästan hungrig,måste råda bot på det. Såg en flicka i tidningen som jag kände igen .Det var Sara :) Grattis Sara från Lena.

Anonym sa...

När vi var där nere bjöd vi på Kamser(palt). Dom tyckte det var en konstig mat.