fredag 21 maj 2010

Ormar

Nu handlar det om ormar.

Så, nu ska vi titta närmare på de farligaste ormarna i Australien.
Det finns många ormar som är farliga men vi tittar närmre på de 4 som toppar listan.

Red Bellied Black SnakeMycket giftig, Kan bli 2.1 meter långa och gömmer sig ofta nära vattendrag, träsk, sjöar och åar.
Äter grodor, ibland ödlor, fåglar, fiskar och råttdjur.Svart och röd på magen.
Eastern Brown Snake
En av världens dödligaste ormar, lever runt östkusten av Australien. Dom känns oftast igen som bruna men kan förekomma i mörkare och ljusare färger. Dom kan bli 1,5 meter långa och är aktiv under dagen. Den hugger mot rörande föremål så om du står still så ignorerar den dig. Denna orm är väldigt snabb och rörlig, petar du den så rycker den 0ch försöker hugga.

Common Death AdderLite bredare och plattare huvud och en knubbigare kropp. 70-100 cm långa och har en väldigt märklig svans stump. De 3 sista centimetrarna ser ut som en mask, de kan ringla den så att det ser ut som en mask. Det är så de lockar till sig byten, de gömmer sig och väntar på att någon ska försöka komma och vilja ha den goda masken och precis när de ska ta en bit hugger dom. De attackerar inte dig så vida du inte kliver på dom och de värsta, de flyttar sig inte när du kommer utan ligger och väntar i löven.
Här ser ni den lilla tippen som dom kan ringla med jätte snabbt, liknar då en mask.


Coastal Taipan
Coastal Taipans hittar man i de nordligare delarna av queensland, ofta i eller i närheten av sockerrörs plantagen där de jagar möss. Dess gift får blodet att koagulera och täppa igen blodkärlen. Innan man utvecklat ett motgift fanns det inget känt fall där den som blivit biten hade överlevt. Trots motgift så krävs det lång intensivvård efter ett bett. Coastal Taipan är den tredje giftigaste ormen i världen.


FOTON: E . A Foto

1 kommentar:

Anonym sa...

Rysligt!!!!Huvva!!!!/Eva