torsdag 24 juni 2010

Glad Midsommar

Idag blev det först en sen start, 9.00 sedan hemgång vid 13.00 dumma regn!

Jag har bakat kolakaka och det kliar för att baka något simpelt och gott men allra helst någon god och nyttig maträtt!
TIPS snälla!

Midsommar, snart firar ni midsommar hemma i Sverige och vi har ingen koll. Vi ska ärligt säga att vi inte ska fira, jobbar på lördag! Men, bara för det vill vi inte missa vad ni ska göra! Skriv i en kommentar om vad som händer för dig!


GLAD midsommar till er alla och hoppas att ni får en bra helg!

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hej och Glad midsommar på er också.
Vi ska åka ut till havet och Kistreven och fira midsommar, och sedan ska vi åka upp till stugan med ett lass virke igen . G. jobbar två veckor efter midsommar och sedan bär det iväg till Danmark och Tyskland för oss.
Kramar i massor från ett somrigt Övik och Ingalill

Anonym sa...

Hej på er små "pluppisar"
Vi åker upp till stugan idag, efter att Erik kommit hem från jobbet. Ska fira med Eldsmarks bona.Vi hoppas att vädret ska vara på vår sida men hörde nyss på radion att sämre väder kunde vara på ingående. Men vi får hoppas att de har fel och att solen skiner hela helgen.
Ha det gott kramar från oss alla

Anonym sa...

Vad tror ni om en köttfärslimpa. Då kan ni bjuda Bob o Ronnie eller göra matdosor:)

Köttfärslimpa med klyftpotatis
För 6-8 personer.
Allt på en långpanna. Potatisen tar smak av kött och lök mm.


Ingredienser
800 g blandfärs
1 dl ströbröd
4 dl mjölk
1 ägg
Salt
Kryddpeppar
Vitpeppar
10-12 potatisar
2 morötter
2 små gula lökar
1 köttbuljongtärning
2 1/2 dl mellangrädde 27 %

• Gör så här
Vispa upp ägget lite lätt i mjölken. Häll i ströbrödet och låt svälla någon minut. Blanda i färsen.
Krydda med salt, malen kryddpeppar och vitpeppar.
Forma till limpa mitt på långpanna.

Sätt i ugn 200 grader ca 15 minuter.

Under tiden:
Skala potatis, lök och morötter. Klyfta potatisen, dela löken i klyftor och morötterna i bitar. Ta ut långpannan och lägg potatis, lök och morötter runt färslimpan.

I ugn igen 200 grader ca 20 minuter. Blanda buljongtärningen i 1 dl kokhett vatten och blanda det med grädden. Häll det över potatisen och låt stå i ugn ca 5 minuter till.

Om du vill ha grädde med mindre fett funkar t ex 4 % matlagningsgrädde jättebra.
Eva

Anonym sa...

Hej och Trevlig Midsommar! Imorgon bär det av till stugan iVästervalto .Först ska vi jobba till 14 O.pappa till 15.00 sen blir det nog grillning. Vi firar med Viksborna Joel har Corinne med ,och Lina har en kompis med.Danne åker med.Kul,han jobbar på söndag.Jag har beställt bra väder hela helgen :)Var ut nyss och bet hörs väl från midnattstravet,mysigt ,då vet man att det är sommar.Ha det bra Kram MaL

Anonym sa...

Glad Midsommar på er i efterskott. Det var så hektiskt dagen innan midsommarafton med handling och packning för vi skulle fira i stugan och sedan for jag, Per & Sara till Lycksele för att bo 2 nätter på hotell och se djurparken. Men jag har fotat massor som Eva ska visa er vid tillfälle!

Kram från Kerstin