fredag 10 september 2010

masa dagar


4/9 2010

Vi lämnade våran mysiga parkering vid sju tiden för frukost på stranden. Mums vad gott med svenskt tunnbröd.

Mot Gladstone och Rockhampton!
Först på vägen till Gladstone hittade vi en mindre stad som inte fanns med på kartan Den var inte alls så liten som vi först trodde.
I Gladatone tittade vi runt på Botanic Garden. Väldigt mysig! Tittade in på donkens för att testa internet på våra iPods! Fungerade kanoners:) Kikade in på K-mart där vi köpte nya gasolflaskor och strumpor till Elias.
Brummade vidare Till Rockhampton och där stannade vi bara på turistburon för att boka en parkering för natten på ett av naturreservaten!

Lagade köttbullar, potatismos tillsammans med brunsås, lingonsylt och en bit av avokado så klart, haha!

Dags för bäddning sedan, spelade lite spel på ipoden och sov sedan.

Kan säga att vi saknar enkelheten hemma lite...

5/9 2010

God morgon!
Vi vaknade med att regnet smattrade på biltaket. Inte alls lika mysigt som när man vaknar till regnet i sommarstugan. Natten på nationalparken var bra trots myggen! Vi for vidare ganska tidigt, smaskade i oss en köttbullsmacka och sedan var målet Mackay.
Den tråkigaste vägen vi kört hitintills. Långa raka vägar som inte hade något slut och det var en bra bit mellan Rockhampton och Mackay.
Fanns inget att klaga på, en liten mysig stad som gjorde oss fräsch! Det stora (gratis) vattenlandet fick oss att ta oss ett dopp för att sedan fixa solbrännan! Vi passade på att duscha håret och mot våra förväntningar bjöd de på varm dusch! 5 poäng till dom!
Köttbullar och potatismos med sylt stod på menyn även idag men det smakade, kan jag säga, lika BRA!
Snyltade på Donkens internet från våra ipods efter det parkerade vi våran bil nere vid stranden, Illawong. Det fanns inga skyltar: ingen camping så vi chansa och det var ett bra gratisval! Lugn natt med havets vågor i bakgrunden, precis som i en dröm...

6/9 2010

Vaknade utvilade och redo för joggning men det regnade så lusten sjönk från 100 till 0!
Åt köttbullsmacka till frukost. Köpte diskmedel och for sedan till Airlie Beach! Kändes på en gång som ett mer Backpackingställe, vans överallt!

Hittad ett till gratis vattenställe men denna gång, inga varma duschar! Det var en precis lagom stor pool för simning, nästan längre än de vi simmar hemma. Vi simmade 15 längder och redan efter 2 var vi helt slut och att simma efter att ha ätit en gigantisk Baskin Robbin glass gjorde det inte direkt lättare:)
Köttbullar och makaroner idag, lite variation!
Hittade toa vid Coels så passade på att göra vårar sista besök, det gäller att tänka nu när man är ute och kampar ;)
Sovplats för inatt blev på en betalparkering utanför själva City. Billigare än campingplats, bara inget händer. Stod i alla fall ingen skylt om ingen camping... Tihi


7/9 2010

Vi lämnade Airlie beach tidigt och körde mot Townsville. Jag skulle kunna säga att Airlie var lite av en besvikelse, trodde det skulle vara finare än vad det var!
Townsville gjorde oss glada, for till en look out point vid namn Castle Hill. Som ni hör var det ett berg. Jätte fin utsikt och mysigt ställe. Stannade där och fotade och bestämde oss för att besöka där senare vid solnedgången.
Letade efter en pool som skulle finnas i området men hamnade i Hervey Norman, en elektonik affär! Där inne skulle vi bara titta men det slutade inte så heller utan med en kamera rikare. En kompakt man kan ha under vatten till tio meter och klarar snö! En Lumix DNC-FT2. Kung kamera och kan bara hurra för macro funktionen. Nöjda, ja! Längtar bara mer till Thailand nu!!

For upp på berget igen och oj vad vägen upp det kryllade av hurtbullar. Trodde först det var något speciellt men inte då, bara väldigt populärt att gå/jogga/cykla upp dit och ner igen. Dom gjorde det väldigt bra. Brant hela vägen och en lång väg!
Applåder!
Inge roligt att fota för det såg bara disigt ut där uppifrån men kul att leka med nya kameran.
Elias bokade en klipptid kl 07.15 och vi tittade på stranden en sväng och letade sedan billiga flyg ner över igen.
Han var nöjd med klippningen, fick massage och inte bara det.
De varmvaxade hans ögonbryn med! Jösses, jag har inge ens testat varmvax! Haha, han visste inte ena att de skulle göra det, han trodde de la en varm sten där!

Duschade, packade för Magnetic Island i morgon och sov sedan!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Oj vad ni hinner med!! Men det är klart ,om man är hos frissan kl,7.15 så blir dagarna långa.Haha .Ni gör det bra,tycker vi.Jättekul läsa allt ni berättar om .Take care Kram MaL

livetoday - 52 kilo sa...

hihi va söt du är :) allt började med att jag började få lite lite lite mer ordning på min bulimi och att jag ville ta tag i livet och se bra ut nästa sommar. nu ett år senare har jag lite kvar men är mycket nöjd!!! :) hihihi kram